Vedeta echipei californiene s-a saturat de lipsa de performante a echipei care nu mai reuseste sa depaseasca primul tur al play-offului si vrea sa paraseasca formatia din Los Angeles. Campion de trei ori cu Lakers, intre 2000 si 2002, Bryant a declarat unui post de radio ca va cere conducerii clubului sa fie pus pe lista de transferuri.

"As vrea sa plec", a spus americanul de 28 de ani. "A fost greu sa iau aceasta decizie, dar n-am alta solutie. Conducerea vrea reconstructia echipei. Acum trei ani cand am semnat un nou contract, trebuia sa-mi spuna asta." Intrebat la ce echipa ar dori sa evolueze, Kobe a replicat: "As merge si pe Pluto acum."

Bryant si-a prelungit contractul cu Lakers in 2004, imediat dupa plecarea lui Shaquille O'Neal la Miami Heat. Presa de peste ocean l-a acuzat pe Bryant ca a contribuit decisiv la indepartarea gigantului de la echipa. Imediat dupa plecarea lui Shaq, un jucator cheie al echipei, conducerea a decis aducerea de jucatori tineri pentru a crea o noua generatie de campioni.

Daca in 2004, Lakers a pierdut finala NBA, in cei trei ani de atunci, formatia californiana a ratat odata accesul in play-off, pierzand de doua ori in primul tur al play-offului, de fiecare data in fata lui Phoenix Suns.

Antrenorul lui Lakers, Phil Jackson, a promis ca-l va face pe Bryant sa se razgandeasca. "I-am spus ca il inteleg, dar conducerea e hotarata sa ia masuri pentru redresarea echipei. Vom incerca sa rezolvam situatia si sunt convins ca vom reusi", a declarat Jackson, campion de 9 ori in NBA ca antrenor, sase titluri cu Chicago Bulls si trei cu Lakers.

Presedintele lui Lakers, Jerry Buss, a declarat intr-un comunicat oficial: "Am auzit si noi zvonurile mediatice. Totusi, Kobe nu a spus nimanui din conducere ca vrea sa fie transferat."

Kobe Bryant mai are patru ani de contract cu LA Lakers, perioada in care va incasa 88,6 milioane de dolari.