Wolfgang Flandorfer a ocupat timp de peste trei ani o pozitie de conducere la Siemens Romania. Reintors in Austria, a inceput sa pledeze cu convingere in randul austriecilor pentru o mai buna cunoastere a celei mai noi membre a Uniunii Europene.

Cu o prezentare a litoralului si Deltei Dunarii, ICR Viena a inaugurat programul “Povestiri despre Romania.

Impresii si sugestii” ( Geschichten uber Rumanien Tipps und Tricks) , destinat reprezentantilor mediilor de afaceri in randul carora inca se mai manifesta reticente in a accepta sa calatoreasca, respectiv sa ocupe posturi in filialele din Romania, dar si publicului larg care solicita tot mai frecvent informatii turistice.

Originalitatea acestui program consta in faptul ca prezentarile sunt sustinute exclusiv de austriecii care au trait in Romania.

Prezentarea multimedia sustinuta de Wolfgang Flandorfer cu imagini, muzica, harti din arhiva proprie, a fost pigmentata cu un scurt recital de pian - o prelucrare proprie dupa piese romanesti celebre cum ar fi “Balada” de Ciprian Porumbescu - dar si cu scurte auditii ale pieselor de Phoenix, pentru redarea atmosferei din Vama Veche sau de Adrian Minune pe care l-a auzit razbatand din toate difuzoarele pe litoral.

“Piesa de rezistenta” a serii a reprezentat-o melodia “Rumania” compusa si interpretata de rabinul David Fischer din New York, din care razbat inflexiuni din “Ciocarlia” si referiri nostalgice la “mamaliga”, “pastrama” si “carnati” pe care autorul le-a mostenit de la mama lui, originara din Romania.

Publicul prezent la ICR Viena a primit cu entuziasm evenimentul manifestandu-si dorinta de a calatori in Romania si solicitand informatii punctuale cum ar fi, de exemplu, despre Festivalul International de Film Independent ANONIMUL organizat in Delta, la Sfantu Gheorghe, informeaza comunicatul ICR.