Punct final in negocierile dntre Comisia Europeana si Guvernul Romaniei. Anasstasios Bougas, responsabilul pentru Romania din cadrul Directoratului General Dezvoltare Regionala, Comisia Europeana: "Ma bucur sa pot spune astazi ca am incheiat negocierile si ca toate programele transmise de Romania vor fi aprobate cel mai probabil, in zilele care urmeaza”.

Cadrul Strategic National de Referinta 2007-2013, aprobat deja, este document de referinta pentru programarea Fondurilor Structurale si de Coeziune. Prin acest document se stabilesc prioritatile de interventie ale acestor fonduri in perioada de referinta.

Documentul face legatura intre prioritatile nationale de dezvoltare, stabilite in Planul National de Dezvoltare, si prioritatile la nivel european.

Obiectivul Cadrului Strategic National de Referinta 2007-2013 este reducerea disparitatilor de dezvoltare economica si sociala intre Romania si statele membre ale UE prin generarea unei cresteri suplimentare cu 15% a PIB si de 2% a ocuparii fortei de munca pana in anul 2015.

In perioada 2007-2013, Romania va beneficia de aproximativ 19,7 miliarde euro din partea UE ca sprijin din Fondurile Structurale si de Coeziune pentru realizarea prioritatilor nationale de dezvoltare, in vederea reducerii decalajelor fata de statele membre UE.

“Nu doresc sa compar reultateleRomaniei si cele ale Bulgariei deoarece acest lucru ar insemna sa avem in vedere chestiuni ce tin de termene si de calitatea programelor. Va pot insa garanta ca programele si tot ceea ce s-a obtinut in Romania, reprezinta niste rezultate excelente, nu numai comparate cu Bulgara ci si cu celalte state membere ale UE”, a spus Anasstasios Bougas.