Magistratii au respins cererile aparatorilor lui Omar Hayssam de trimitere a dosarului de terorism la Parchet pentru refacerea cercetarilor. Instanta urmeaza sa se pronunte.

Procesul de terorism al lui Omar Hayssam a luat sfarsit dupa 15 luni. Instanta Curtii de Apel Bucuresti (CAB) urmeaza a se pronunta in aceasta cauza in care sirianul este acuzat de rapirea in Irak a trei jurnalisti romani.

La ultimul termen de ieri, avocatii afaceristului au solicitat achitarea sau schimbarea incadrarii juridice, din acte de terorism in lipsire ilegala de libertate.

Avocatii lui Omar Hayssam au mai cerut ca, in eventualitatea in care clientul sau va fi gasit vinovat, acesta sa plateasca partilor vatamate daune morale doar pentru cinci zile de rapire, adica pana in momentul in care acesta a fost arestat.

Tot ieri, CAB a respins cererile aparatorilor lui Hayssam privind trimiterea dosarului la Parchet pentru refacerea cercetarilor si revocarea mandatului de arestare preventiva.

Aceasta cerere a venit in urma unei scrisori trimise din Tripoli de afaceristul fugar pe adresa aparatorilor sai. Sirianul lasa de inteles ca ar da mai multe declaratii incendiare cu scopul de a stabili adevarul de revocarea mandatului de arestare emis pe numele sau.

Omar Hayssam si Mohamad Munaf - ghidul jurnalistilor - au fost trimisi in judecata, fiind acuzati de initiere, constituire si sprijinirea unei asocieri in scopul savarsirii de acte de terorism.

de Virgil Burla

integral in Romania Libera