Compania de pensii BT Aegon, joint-venture-ul dintre Banca Transilvania si olandezii de la Aegon, isi va incepe activitatea in vara lui 2007, odata cu inceperea reformei pensiilor private pe piata locala. Compania va intra pe pilonul II de pensii. Compania a anuntat ca va investi minimum patru milioane de euro, capitalul necesar pentru aceasta activitate.

"Aegon si Banca Transilvania au semnat acordul de joint-venture in aprilie 2007 pentru a dezvolta si opera impreuna o companie de pensii private obligatorii in Romania.

Compania de pensii este in curs de dezvoltare, am inregistrat-o si acum suntem in faza procesului de autorizare la Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private din Romania", a declarat Gabor Kepecs, CEO al Aegon pe operatiunile din Europa Centrala si de Est.

Conform protocolului semnat de cele doua institutii, Banca Transilvania si Aegon vor avea o participatie egala in cadrul noii companii de pensii.

In acest parteneriat Banca Transilvania va oferi distributia produselor de pensii atat prin reteaua bancara, cat si prin agentii de asigurari ai BT Asigurari, iar Aegon va contribui cu experienta internationala acumulata de companie pe piata pensiilor private.

de Lavinia Marin

integral in Ziarul Financiar