Camuflaj. Piturca a inchis si ultimul antrenament, desfasurat pe Arena Petrol din Celje. Antrenorul a lasat ziaristii sa intre doar pentru ultimele 15 minute, cind lotul desfasura un joc tactic pe o latura a terenului. „Nu incercati sa deduceti primul „11” din ce ati vazut, pentru ca am facut mai multe modificari”, a spus Piturca.

Tensionati. Piturca s-a enervat in momentul in care a descoperit ca hotelul echipei a fost pindit de mai multi jurnalisti, iar in momentul plecarii spre antrenamentul oficial citeva camere tv au aparut pentru a inregistra cadre noi. „Sper sa ne lasati in pace macar azi...”, le-a cerut selectionerul la incheierea antrenamentului oficial.

Titular - surpriza. Accidentarea lui Radoi ii ridica lui Piturca un semn de intrebare privind componenta liniei de mijloc. Susceptibil de titularizare la mijloc este Dorel Stoica (foto stinga), Universitatea Craiova, jucator care la echipa de club evolueaza atit fundas central, cit si mijlocas central de acoperire.

In constructie. Ambele echipe si-au stabilit taberele de baza departe de orasul jocului. Slovenia s-a pregatit la Bled (linga granita cu Austria), in vreme ce romanii au ramas in Ljubljana. Explicatia oficialilor romani - „nu am gasit conditii de cazare”. Stadionul din Celje seamana cu un santier - echipe de muncitori lucreaza de zor pentru ridicarea unei peluze. Deasupra arenei, pluteste bratul unei macarale...

Suporteri din Graz. In ziua meciului, la Celje urmeaza sa ajunga un numar mare de suporteri romani stabiliti in strainatate. Printre ei, un grup de 150 de conationali care traiesc in Graz si care vor face deplasarea chiar simbata - intre Celje si Graz sunt 100 de km.

Concert Iron Maiden. Biletele pentru meci inca nu s-au epuizat. Exista de fapt o concurenta insolita - simbata seara, la aceeasi ora cu meciul de fotbal, se desfasoara la Ljubljana un concert al celebrei formatii de muzica rock Iron Maiden.

”Pentru 2-0!”. Antrenorul Sloveniei, Matias Kek spune ca pregateste jocul pentru „o victorie cu 2-0”! Impresionat de organizarea tactica a romanilor in meciul cu Olanda, Kek se bazeaza pe faptul ca simbata seara tricolorii vor trebui sa conduca jocul. „Ceea ce este cu totul diferit de ce au jucat la Rotterdam”, a incheiat Matias Kek.

Mesajul capitanului. Milenko Acimovici si Nastja Ceh sunt singurii supravietuitori ai selectiei slovene care ne-a eliminat in urma cu 6 ani (in barajul pentru Mondialul asiatic). Astazi, Acimovici este capitanul echipei si are valoare de talisman pentru suporteri. „Romania este favorita. A fost si acum 6 ani...”, a declarat Mile, cu subinteles.

Mai rece. Vremea este mai rece decit cea pe care tricolorii au lasat-o la Bucuresti. Prognoza meteo anunta 17 grade si posibilitati de ploaie pentru ziua meciului.