Patru dintre managerii companiilor listate la Bursa de Valori Bucuresti detin actiuni in valoare de peste 10 mil. euro la companiile pe care le conduc, iar alti 12 au detineri evaluate intre 1 mil. euro si 10 mil. euro, potrivit datelor centralizate de ZF.

Managerii-actionari de pe Bursa se impart in trei categorii: managerii fondatori, managerii care au devenit actionari prin intermediul PAS si managerii care au primit sau au cumparat actiuni la companiile pe care le conduc dupa modelul american.

Majoritatea acestor manageri au beneficiat in acest an de cresteri semnificative ale valorii pachetelor de actiuni pe care le detin, care s-au datorat intr-o buna masura si deciziilor luate de acestia.

Cel mai bogat manager de pe Bursa este Dan Ioan Popp, presedintele si directorul general al companiei de dezvoltare imobiliara Impact Bucuresti, care detine 30,2% din compania pe care o conduce, participatie evaluata la 87 mil. euro.

Valoarea actiunilor detinute de Popp a crescut cu circa 35 mil. euro de la inceputul anului, in conditiile in care actiunile Impact au crescut in aceasta perioada cu 62%.

Carmen Sandulescu, directorul economic al Impact, a beneficiat de asemenea de cresterea actiunilor, participatia de 11,3% pe care ea o detine in cadrul companiei crescand cu 13 mil. euro, pana la 32 mil. euro.

Integral in Ziarul Financiar