Grupul de media francez, care detine pe piata autohtona radiourile Europa FM si Radio 21, pregateste inca doua posturi de televiziune pentru Romania, desi in Franta a anuntat restructurari masive. Francezii sint inca in faza de pregatire, punind la punct grilele si schema de personal pentru Europa 1 TV si Europa 2 TV, cele doua canale pe care vor sa le lanseze in Romania.

Ele vor fi operate de compania Europe Developpement International Romania SA (EDI Romania) si ar urma sa fie lansate in vara acestui an.

Anul trecut, Lagardère a obtinut licente audiovizuale prin satelit pentru o televiziune generalista si una dedicata copiilor si tinerilor. Recent insa, grupul a anuntat un plan de restructurare, care a stirnit proteste intense in Franta.

Conducerea Lagardère a prezentat joi, in Franta, intr-o sedinta de consiliu, ca prevede suprimarea a 93 de posturi dintr-un total de 1.250 de la Hachette Filipacchi Associes, companie care detine titluri din divizia de publishing, si a 42 de posturi, dintr-un total de 407, la Europe 1, principalul post de radio.

Integral in Cotidianul