Investitiile nete realizate in economie au totalizat, in primele trei luni din 2007, 2,3 miliarde de euro. Ritmul de crestere economica de 6%, inregistrat in primul trimestru, este consistent cu evaluarile BNR privind evolutia PIB-ului potential si nu este de natura sa ingrijoreze, chiar daca este mai scazut decat asteptarile.

Investitiile nete realizate in economie in primul trimestru au atins 7,7 miliarde de lei (2,3 miliarde de euro), in crestere cu 16% fata de primele trei luni din 2006, din care mai mult de jumatate reprezinta lucrari de constructii noi, informeaza Institutul National de Statistica (INS).

Investitiile nete reprezinta cheltuielile destinate crearii de noi mijloace fixe, dezvoltarii, modernizarii si reconstructiei celor existente, precum si valoarea serviciilor legate de transferul de proprietate asupra mijloacelor fixe existente si al terenurilor preluate cu plata de la alte unitati sau de la populatie.

Proiectele de constructii noi domina in structura investitiilor cu 3,8 miliarde de lei (1,16 miliarde de euro), iar pentru utilaje si echipamente au fost investite 3,36 miliarde de lei (1,03 miliarde de euro).