Televiziunile au fost criticate ieri de CNA pentru modul in care au relatat despre moartea lui Bogdan Costache, elevul de 18 ani care avea o relatie cu profesoara Corina Vasile. Membrii Consiliului au hotarit sa intrerupa emisia OTV, intre orele 19.00 si 19.10, si au somat, de asemenea, Antena 1 si PRO TV.

Postul din Baneasa a fost avertizat reportajele de la inmormintare, iar cel din Pache pentru ca a difuzat un material cu un grafolog care a analizat scrisul Corinei, al sotului sau si al lui Bogdan. De altfel, Consiliul a primit numeroase sesizari de la telespectatori in aceasta privinta.

Potrivit uneia dintre ele, Corina Vasile a fost numita in cadrul emisiunilor lui Dan Diaconescu „Talpa iadului“ si „Vaduva neagra“.

Mai mult, CNA va modifica si Codul de reglementare in audiovizual, astfel incit sa existe reguli clare pentru abordarea subiectelor de genul Bogdan, dar si pentru a inaspri sanctiunile in cazul unor incalcari similare.

De asemenea, Consiliul va sesiza Parchetul pentru scurgeri de informatii, intrucit OTV a difuzat imagini cu Bogdan Costache mort, care provin din dosarul instrumentat, si Baroul Bucuresti, pentru a analiza daca avocatul familiei lui Bogdan Costache a respectat legile.

„OTV a incalcat tot ce se putea incalca“, a spus Rasvan Popescu, unul dintre membrii Consiliului. „A fost ceva oribil, trei zile numai fotografii cu copilul“, a adaugat si colegul lui, Grigore Zanc.

„Am avut in jur de 40 de procese cu OTV, o singura data am pierdut. Mi se pare ridicol ce se intimpla in domeniul demnitatii umane“, a declarat Attila Gasparik, presedintele interimar al Consiliului.

Integral in Cotidianul