Dominand piata discurilor cu filme de inalta definitie, corporatia Sony a coborat pretul playerelor Blu-ray cu 100 de dolari. Cand Sony a lansat, in februarie, playerul BDP-S300, acesta se putea achizitiona la pretul de 599 de dolari.

Scaderea pretului este datorata scaderii costurilor de productie si cererii de produse Blu-ray, conform declaratiilor lui Chris Fawcett, vice-presedinte al diviziei Sony Electronics home products. Sony este intrecuta la capitolul vanzari de Toshiba, care a creat tehnologia rivala HD DVD, ale carei playere se vand acum sub 300 de dolari, se specifica in publicatia Globe and Mail.

Nici unul dintre formate nu a reusit insa sa se impuna pe piata de consum. Jurnalistii de la Globe and Mail sustin ca este probabil ca cei mai multi cumparatori se astepte stabilizarea pietei.

De asemenea, si studiourile de film de la Hollywood au pareri impartite asupra acestor tehnologii, dar se pare ca formatul Blu-ray beneficiaza de cel mai mare support.

Majoritatea cumparatorilor achizitioneaza discuri Blu-ray pentru consolele de jocuri Sony PlayStation 3.Cea mai ieftina versiune a acestei console costa nu mai putin de 499 de dolari si, cu toate ca platforma este construita in jurul arhitecturii game-based, ea poate functiona cu success si ca player video.