Renumitele Bai Reci de la Eforie Nord, unde pe vremuri se faceau tratamente cu namol si apa sarata, se vor redeschide incepand cu 1 iulie. Anuntul a fost facut ieri de directorul Spitalului Clinic de Recuperare, Medicina Fizica si Balneologie, Vasile Petrisor.

„Baile Reci la ora actuala sunt in reparatii capitale, urmand ca, de la 1 iulie, sa le punem in functiune la capacitate maxima. Este vorba despre Baile Reci 1 si 2, si despre fostele Baile Speciale cunoscute sub numele de Baile Ceausescu”, spune directorul.

Pe teren realitatea este insa alta. Fostele stabilimente, unde in timpul verii mii de turisti se dadeau cu namol, se uscau la soare si apoi se curatau in apa sarata a lacului Techirghiol, sunt inchise de vreo 10 ani. S-au transformat in depozitele de gunoi ale statiunii Eforie si arata jalnic.

La Baile Reci 1 am gasit doi muncitori care carpeau niste pereti coscoviti. Vorbim cu unul dintre ei despre asa-zisa reparatie capitala pana la 1 iulie. Barbatul rade cu pofta.

„Poate la 1 iulie 2008. De unde ati venit cu ideea asta, nu vedeti ce e aici? De unde bani, noi facem aici doar zona pentru nudism”, adauga muncitorul. Apare constructorul-sef, Filip Tudor, care are informatia corecta. „Dureaza ceva, poate in toamna asta vom fi gata”.

Integral in EvZ