Premierul Calin Popescu Tariceanu a trimis joi o scrisoare deschisa presedintelui Traian Basescu. "Am constat cu amaraciune cum in ultimele zile, sub pretextul unor negocieri cu partidele politice pentru depasirea crizei pe care tot dumneavoastra ati declansant-o, viata politica romaneasca a fost marcata de haos si instabilitate", se precizeaza in document.

"Desi nu imi este greu sa inteleg care sunt motivele care va determina sa puneti atata energie in destabilizarea partidelor politice, nu imi explic lipsa totala de intelegere pe care o manifestati fata de promovarea intereselor reale ale Romaniei.

In anul 2004 le-am promis romanilor ca o sa traiasca bine si am crezut in aceasta promisiune.

Noi, cei din Partidul National Liberal, ne-am indeplinit promisiunea facuta milioanelor de romani care ne-au votat, performantele economice si imbunatatirea continua a traiului zilnic in ultimii doi ani fiind o realitate de necontestat si un merit al Guvernului Romaniei" - subliniaza premierul Tariceanu in scrisoarea pe care a transmis-o presedintelui Basescu.

Totodata, seful Executivului a explicat motivele pentru care nu va conduce delegatia PNL la consultarile de la Palatul Cotroceni, pe care Traian Basescu le va avea cu partidele politice pe 8 iunie. "Eu nu voi lua parte la acest joc politic bazat pe minciuna si dezinformare (...). Modul in care va promovati ambitiile politice in calitate de presedinte al Romaniei nu aduce nimic bun romanilor.

Este doar un episod dintr-o intriga meschina, menita sa va satisfaca setea de putere" - sustine Tariceanu.

In finalul scrisorii, primul ministru i-a transmis presedintelui ceea ce ii spune baiatului sau atunci cand nu este cuminte: "Ai grija cum te porti! Daca nu poti face ceva util, stai in banca ta!".