Cei care conduc destinele acestei tari ne-au aratat din nou ca, in materie de incompetenta, nu exista limite. Desi ieri era anuntata cu surle si trambite semnarea contractului de privatizare a Electrica Muntenia Sud, evenimentul nu a mai avut loc, intrucat hotararea de guvern care consfinteste vanzarea companiei romanesti nu a fost publicata in timp util in Monitorul Oficial. Gafa este, probabil, fara precedent si ne face de rasul Europei.

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a pus degeaba pe drumuri pe sefii uneia dintre cele mai mari companii energetice din Europa. Fulvio Conti, presedintele grupului italian Enel, a sosit ieri in Romania pentru a semna cu Electrica preluarea celei mai valoroase distributii a companiei de stat, Electrica Muntenia Sud.

Evenimentul trebuia sa aiba loc la Palatul Victoria, la ora 11.30, si la el si-au anuntat prezenta presedintele AVAS, Teodor Atanasiu, si ministrul economiei, Varujan Vosganian.

Delegatia Enel a aterizat pe Otopeni in jur de ora 10.00 a.m., dar o parte din reprezentantii din Romania ai companiei se aflau deja la guvern. Cu aproape o ora inainte de termenul stabilit, AVAS i-a anuntat insa pe cei prezenti, prin intermediul unui comunicat, ca "ceremonia semnarii contractului de privatizare a fost reprogramata pentru o data care va fi comunicata ulterior".

Motivul: hotararea de guvern care consfinteste privatizarea, adoptata de Executiv miercurea trecuta, nu a fost publicata in Monitorul Oficial. In aceasta situatie, delegatia Enel s-a dus de pe aeroport direct la sediul companiei din Capitala.

Acolo a ramas pana la ora 13.05, cand presedintele grupului italian, Fulvio Conti (foto), insotit de ceilalti oficiali italieni, a parasit sediul Enel si a facut cale intoarsa spre Otopeni. El nu a dorit sa faca vreo declaratie.

integral in Adevarul