Actorul Adrian Pintea a incetat din viata, vineri, la scurt timp dupa ce a fost internat in stare grava la spitalul Fundeni din Capitala. Medicii au constatat ca actorul avea ciroza, dar suferea si de hipertensiune pulmonara si renala. Din cauza unei insuficiente cardiace severe nu s-a putut apela la un transplant.

Adrian Pintea s-a facut remarcat in principal in teatru, atat ca actor, dar si ca scenarist.

Adrian Pintea s-a nascut in octombrie 1954 si a absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica "I.L. Caragiale" in 1979, la clasa profoserului Petre Vasilescu. S-a facut remarcat in principal in teatru, atat ca actor dar mai ales ca scenarist. Pintea face parte din galeria marilor actori romani care au facut istorie din orice rol.

A abordat, inca din anii de studiu, roluri importante in piese de Shakespeare, Strindberg sau Stanca. A sustinut roluri principale la Teatrul Bulandra in piese de Cehov si Anouilh, la Teatrul National din Bucuresti in lucrari de Dostoievski si Eliade apoi la Teatrul Nottara in operele lui Pirandello.

Nu a lipsit nici de pe scena Teatrului Romano American cu piesa T. Williams si Shepard, in regie proprie, la Teatrul National din Craiova cu Shakespeare, sau la Compania Teatrala "777" - Medoff.