Titlurile de stat ar putea fi cotate la BVB in maximum doua luni, a anuntat ieri Sebastian Vladescu, secretar de stat in Ministerul Economiei si Finantelor (MEF). Declaratia a fost facuta cu prilejul inceperii tranzactionarii la bursa bucuresteana a obligatiunilor in lei emise de Banca Europeana de Investitii (BEI).

Interventia fostului ministru nu a fost lipsita de penibil, intr-o prima faza spunand ca este fericit ca se afla la... Bursa Romana de Marfuri. Odata momentul depasit, Vladescu a precizat ca din punctul de vedere al MEF listarea titlurilor de stat la Bursa este posibila in orice moment. El a explicat ca mai sunt numai cateva probleme tehnice care sunt discutate cu BVB si CNVM.

La randul lui, presedintele BEI, Philippe Maystadt, a spus ca imprumuturile in lei sunt o noua provocare pentru institutia pe care o conduce. "Va trebui sa dezvoltam o prezenta solida pe piata de capital. Acum este primul pas in aceasta directie", a afirmat oficialul BEI, aflat la Bucuresti cu ocazia deschiderii unui birou regional al institutiei financiare.

Maystadt a aratat ca BEI poate oferi servicii mai bune clientilor, acordand imprumuturi in moneda nationala. Obligatiunile in lei emise de BEI au intrat ieri la tranzactionare pe platforma BVB.

Integral in Romania Libera