Trei cetateni spanioli au din nou sansa unei vieti normale dupa ce le-au fost transplantate organe prelevate de la un imigrant roman, decedat saptamana trecuta, relateaza terra.es. Imigrantul roman in varsta de 20 de ani, identificat cu initialele G.M.B., sosise in Spania in urma cu un an si jumatate in cautarea unei vieti mai bune.

Presa spaniola a adaugat ca tanarul a decedat la spitalul Virgen de la Concha, din Zamora, la sfarsitul saptamanii trecute. Tanarul a murit la putin timp dupa spitalizare, suferind de meningita bacteriana cu evolutie fulminanta.

Familia sa, care locuieste in Castellon, a autorizat transplantul multiplu de organe, „gest care a permis salvarea vietii a trei persoane si insanatosirea altor doi bolnavi de rinichi care erau obligati sa faca dializa“, potrivit unor oficiali din cadrul Organizatiei Nationale pentru Transplant din Spania.

Surse din cadrul institutiei au precizat ca imigrantului roman i-au fost prelevate ficatul, plamanii si inima, ceea ce a permis salvarea vietii a trei bolnavi care aveau nevoie de organe noi.

Integral in Gandul