"Este o decizie politica, luata dupa momentul referendumului, mai ales ca UDMR a anuntat ca nu va sprijini motiunea de cenzura a PD. Este evident ca e o razbunare", a afirmat Nagy, dupa ce a afirmat ca nu stie nimic despre decretul prezidential.

Ministrul suspendat a fost programat azi la audieri, iar acuzatiile ce i se aduc sunt sprijinirea unui grup infractional organizat, cu caracter transnational, si tradare prin transmitere de secrete.

Zsolt Nagy a declarat la iesirea de la Parchet ca va reveni pentru audieri saptamana viitoare si ca implicarea sa in acest dosar a fost facuta fara probe, astfel ca "este evident un santaj politic impotriva UDMR-ului".

Potrivit comunicatului remis de Administratia Prezidentiala, decretul de supendare are numarul 599/2007, a fost semnat luni de Traian Basescu si a fost deja trimis spre publicare la Monitorul Oficial al Romaniei.

Dosarul privatizarilor strategice

In presa au aparut informatii legate de presupuse legaturi ale ministrului UDMR cu reteaua de spionaj a Stamen Stancev, ministrul Zsolt Nagy facilitand scurgerile unor informatii secrete catre reteaua bulgarului.

Este vorba despre informatii care ar fi favorizat castigarea unor licitatii pentru consultanta sau privatizarea unor societati - Radiocomunicatii SA, Posta Romana si Romtelecom.

In acelasi dosar, fostul ministru al economiei, Codrut Seres, este acuzat ca ar fi servit interesele retelei lui Stamen Stantchev in mai multe cazuri, de la privatizari pana la contracte ieftine de energie, in cazul Alro Slatina.

Vom reveni cu amanunte