Procurorii de la Parchetul Curtii de Apel Alba Iulia au perchezitionat, ieri, apartamentul tatalui unui clujean invinuit in dosarul bratarilor dacice. Horea Radu traieste in Marea Britanie si are doua firme de comert cu antichitati.

In 2004 a intermediat vanzarea a doua bratari din aur in SUA. In 2005, procurorii l-au citat ca martor, dar Radu a refuzat sa le dea lista clientilor. Luna trecuta, el a fost pus sub invinuire pentru furt si nerespectarea regimului obiectelor de patrimoniu.

Anul trecut, fratele lui, Gelu, a realizat un film unde Horea joaca rolul unui traficant de antichitati. Intr-un cadru apare chiar o bratara despre care se spunea ca este din aur. “Era facuta din sarma”, ne-a explicat Gelu Radu.

“Nu vad rostul perchezitiei, eu locuiesc in Anglia. Ar fi trebuit sa fie prezent si avocatul meu, mi s-a apus ca au incercat sa dea de el si nu a raspuns la telefon, la faxuri. Am inteles ca s-a ridicat detectorul de metale, pe care-l detineam in baza autorizatiei eliberate de Politia Cluj in octombrie 2005.

integral in Gandul