Daca i-as spune bunicii, va zice: ”A innebunit lumea! Iisus vine in 5 minute!” Daca i-as povesti unui pusti de 10 ani, m-ar inchide cu replica: ”Si eu ce dracu’ fac inca 5 ani?” Astfel de sondaje, cum e si cel de fata, relizat de Neogen, impart maniheistic lumea: cei care vor si cei care nu mai pot.

Si noi, restul, de pe margine care ne intrebam: Exista viata inainte de viata sexuala?

Nu degeaba adolescenta e tradusa prin varsta cautarilor. Da, e varsta cautarilor...pe Google. ”Daca sunt virgina pot ramane insarcinata” - e un gand cret pe care mai degraba il imparatasesti inteleptului Google decat parintilor. Un alt search acneic: ”de ce nu fac uni baieti sex oral fetelor”.

E deja next level, iti dai seama ca puberul care a tastat cautarea asta, desi e corigent la gramatica, a vazut deja colectia completa ”Budoar presents Alina Plugaru”. Inca un pas si ajungem la avansati: ”de ce se termina repede barbatii cand fac sex” Pentru toate acestea si pentru multe altele, pe vremuri exista Radio Erevan. Acum a fost inlocuit de Google.

Google nu cred ca reuseste sa-si constientizeze misiunea sociala. ”Google. Te scapa de cosuri!” Sau: ”Google. Pentru fetelele care nu au un frate mai mare!” Marile descoperiri, desele momente de cumpana ale varstei trebuie impartasite cu Google.

Asa, cum adineaori, prin optzeci-nouazeci, colega mea de banca se confesa unui caiet dictando, scriind pe fiecare pagina, sus, ‘”Draga Jurnalule...” Ce importanta are daca Google nu-ti va raspunde niciodata? Important e ca tu ti-ai descarcat sufletul.

Prima polutie a copilariei trebuie urmata, timid, de primul search intim in bara lui Google: ”cum isi dau seama fetele ca sunt virgin” Timpul trece, searchul merge.

Dupa primele 10 minute de socializat cu o fata pe YM!, se impune urmatoarea cautare: ”dupa cat timp de vorbit pe messenger pot sa-i cer telefonul ca sa nu par penibil” Precum Steua Nordului, Google nu te lasa la greu nici chiar dupa ultima noapte de joaca, intaia noapte de barbat.

E si o vorba: mai importante decat actul in sine, sunt dusul de dinainte si google-ul de dupa...Marcat de experienta, te asezi indoit in fata monitorului si tastezi: ‘’se poate insarcinata cu degetul”.

Singurul dezavantaj al Google fata de Radio Erevan e ca nu stie de gluma. Incearca sa-l intrebi ”de ce e scump divortul” Google iti va raspunde sec, afisandu-ti ”Rezultatele 1 - 10 din aproximativ 27.300 pentru de ce e scump divortul. (0,18 secunde)” Pe cand Radio Erevan, la aceeasi intrebare, raspundea mucalit: ”Pentru ca merita!”

N-o sa bagatelizez Google, reducandu-l la statutul de consilier pe probleme sexuale si psihologice, si-o sa recunosc si rolul sau de vector cultural. ”Dex” este in Top 10 al cautarilor pe google. E adevarat, a ajuns aici tot dintr-o scapare...de deget. Si mie mi se mai intampla ca in loc de tasta "s” sa alunec cu buricul degetului pe tasta "d”. Da fiti danatosi!

Dezbate pe blogul lui Morar