Criticile din Marea Britanie legate de salariile bugetarilor au fost luate in serios de conducerea BBC, care a anuntat o ancheta in ceea ce priveste onorariile starurilor.

Anul trecut, BBC a fost acuzat ca, in ceea ce priveste politica de salarizare, actioneaza ca rivalii sai privati, oferind salarii foarte mari.

Numai Jonathan Ross (foto), prezentatorul de radio si tv, are incheiat un contract in urma caruia trebuia sa primeasca 26,7 milioane de euro pentru o perioada de trei ani, in timp ce conducerea serviciului public a concediat 4.000 de angajati in ultimii ani.

Proteste s-au ridicat si in privinta DJ-ilor, cum ar fi Chris Moyles, care a cistigat 930.000 de euro pentru show-ul de dimineata de la Radio 1, sau Chris Evans, platit cu 800.000 de euro pentru emisiunea de dupa-amiaza de la Radio 2.

Mai mult, un purtator de cuvint al serviciului public a declarat ca este „de inteles“ ca oamenii sa-si puna intrebari despre salariile acordate unor jurnalisti-vedeta, in contextul in care banii BBC vin, in cea mai mare parte, din taxa radio-tv de 195 de euro pe an.

integral in Cotidianul