Angajat in februarie, de premierul Tariceanu, ca prim-consilier cu rang de secretar de stat, Dorin Marian este unul dintre cei mai bogati demnitari ai momentului, cu o avere estimata la 5 milioane de euro. Conform propriei declaratii de avere, fostul consilier al presedintelui Emil Constantinescu este un tenace investitor imobiliar.

El a achizitionat, in 3 transe (2001-2004-2005) 1,1 hectare in intravilan, la Tancabesti, pe malul lacului, adica intr-o zona in care metrul patrat se vinde acum cu 100 de euro. Acesta a achizitionat ultima portiune de teren, de 2.000 mp, in comun cu bunul sau prieten, Catalin Harnagea, fost director SIE, caruia i-a si cesionat la investire partile sociale detinute la Mara Automobile SRL.

Dorin Marian a ramas asociat doar la sereleurile Tehnic Glass si la International Trust Consult. Pe terenul din Tancabesti isi construieste o vila in suprafata de 290 mp. Salupa are, asadar debarcaderul e obligatoriu.

In Bucuresti, Dorin Marian are doua apartamente, unul de 100 si altul de 78 de mp. Nu se da in vant dupa masini: intre cele doua proprietati se deplaseaza cu o modesta Skoda Fabia. Anul acesta, prim-consilierul d-lui Tariceanu a incasat 3,8 milioane ron din vanzarea unui teren si 626.805 ron dividende. Avea oricum, „pentru zile negre”, 3 milioane intr-un cont bancar.

Excluzand investitiile la casa, cheltuielile lunare curente ale d-lui Dorin Marian se cifreaza la peste 30.000 de euro, intrucat are un credit de 290.000 euro luat anul trecut, cu scadenta in 2007.

Integral in Gandul