Regimul preferential de care s-a bucurat Alro Slatina in relatia cu Hidroelectrica, in ceea ce priveste furnizarea de energie electrica la preturi sub nivelul pietei pare sa fie pe sfarsite, cel putin la nivel declarativ. Directorul general al Hidroelectrica, Traian Oprea, a facut public faptul ca intentioneaza sa renegocieze contractul cu Alro.

El a recunoscut ca face acest lucru cu mai bine de sase luni intarziere. „La sfarsitul anului trecut am renegociat toate contractele, mai putin cel cu Alro, cu care am ajuns la o formula de ajustare a pretului intr-un final. Saptamana viitoare ii chem la negocieri, iar daca nu sunt de acord, le cresc pretul”, a spus Oprea.

Directorul Hidroelectrica nu a oferit amanunte despre nivelul la care ar putea cumpara Alro energie si nici daca preturile vor ajunge la nivelul celor platite de ceilalti clienti. Traian Oprea a precizat, insa, ca Alro a platit 100 de milioane de lei, ca avans pentru energia furnizata in urmatoarele sase luni.

Combinatul de aluminiu plateste avansuri de doua ori pe an pentru energia cumparata. Preturile preferentiale practicate de Hidroelectrica pentru Alro au generat un scandal de amploare, dupa ce mai multi oameni politici l-au acuzat pe presedintele Traian Basescu ca a intervenit in favoarea combinatului de la Slatina in incercarea firmei de a obtine energie la preturi reduse.

Integral in Gandul