Operatorul de telefonie mobila Vodafone a anuntat, marti, lansarea serviciilor proprii de telefonie fixa pentru persoane fizice, prin oferta Vodafone Acasa, care cuprinde patru tipuri de abonamente cu tarife cuprinse intre patru si 10 dolari pe luna (fara TVA), potrivit unui comunicat de presa al companiei.

Serviciul de telefonie fixa este disponibil initial pe telefonul Sagem MyH10, insa oficialii companiei au anuntat ca vor adauga si alte terminale in portofoliul serviciilor Vodafone Acasa.

Piata de telefonie fixa tinde sa devina astfel tot mai competitiva dupa intrarea Vodafone in "circuit" alaturi de Romtelecom, RCS, UPS.

Dr. Nicolae Oaca arata, intr-un articol publicat in Market Watch, ca aglomerarea pietei de telefonie fixa ar trebui sa transforme doi operatori, RomTelecom si Cosmote Romania, fiecare cu problemele lui si fiecare actionand pe cont propriu intro industrie din ce in ce mai convergenta si mai competitiva care insa se apropie de saturatie, intrun operator puternic capabil sa concureze cu Vodafone si Orange si sa recastige pozitia de lider.

Directorul general al Romtelecom, Yorgos Ioannidis, declara la randul sau ca “intrarea Vodafone si Orange pe piata de telefonie fixa era de asteptat. Ea ne face viata mai interesanta”.

Patru tipuri de abonamente

Cele patru tipuri de abonamente pentru serviciile de telefonie fixa sunt:

• Vodafone Acasa, la tariful de 4 dolari / luna;

• Vodafone Acasa 75+, la tariful de 7 dolari / luna (abonamentul include, lunar, 75 de minute gratuite pentru convorbiri in reteaua fixa Vodafone si 75 de minute gratuite pentru apeluri in alte retele fixe nationale);

• Vodafone Acasa 150+ si Vodafone Acasa Ore Favorite, ambele la tarife lunare de 10 dolari pe luna.

Abonamentul Vodafone Acasa 150+ include 150 de minute gratuite pentru convorbiri in reteaua fixa Vodafone si 150 de minute gratuite pentru apeluri in alte retele fixe nationale, in fiecare luna.

Vodafone Acasa Ore Favorite include lunar 300 de minute gratuite pentru convorbiri in reteaua fixa Vodafone si 300 de minute gratuite pentru apeluri in alte retele fixe nationale, in timpul saptamanii, in afara orelor de varf, anume, de luni pana vineri intre orele 17.00 - 05.00 si de sambata, de la ora 00.00 pana duminica, la ora 24.00.

Minutele incluse lunar in abonament si neconsumate se reporteaza in luna urmatoare.

Tarifele practicate

Potrivit informatiilor companiei, apelurile efectuate in reteaua fixa Vodafone precum si catre celelalte retele fixe nationale vor fi tarifate cu 0,05 dolari / minut. Tariful catre reteaua mobila Vodafone este de 0,05 dolari / minut, pentru abonamentele de 10 dolari, pentru apelurile efectuate in afara orelor de varf.

Pentru toate celelalte tipuri de abonament, tariful pentru apeluri Vodafone fix - Vodafone mobil este de 0,12 dolari, indiferent de intervalul orar. Apelurile catre alte retele mobile sunt taxate cu tariful unic de 0,19 dolari / minut.

Clientii vor putea primi si trimite SMS-uri de pe telefonul fix

Clientii Vodafone Acasa vor avea acces gratuit la servicii precum: Cost Control (prin apelarea *123#), Relatii cu Clientii (prin apelarea *222), restrictionarea afisarii identitatii, apel in asteptare, restrictionarea apelurilor, conferinta.

De asemenea, ei pot sa trimita si sa primeasca SMS-uri, in retelele mobile nationale si internationale si catre alte destinatii Vodafone fix, la aceleasi tarife ca si in reteaua mobila Vodafone (0,07 dolari national, 0,15 dolari international). Telefonul disponibil pentru serviciul Vodafone Acasa mai contine si jocuri si tonuri polifonice.

Numerele fixe Vodafone au prefixul „0372”, urmat de alte sase cifre, si sunt accesibile din sau pot accesa principalele retele nationale, fixe si mobile: Romtelecom, Orange, Cosmote, Telemobil, RCS & RDS, UPC Romania.

Telefonul Sagem MyH10 este oferit gratuit la activarea oricarui abonament Vodafone Acasa, mai putin la abonamentul de 4 dolari, incheiat pe o perioada de un an, pentru care pretul telefonului va fi de 6 dolari. Sagem MyH10 este disponibil, fara abonament Vodafone Acasa, la pretul de 59 dolari. Operatorul a anuntat ca va introduce si alte terminale in portofoliul serviciilor Vodafone Acasa.

Vodafone Romania, o divizie a Vodafone Group Plc., inregistra peste 7,95 milioane de clienti, la sfarsitul lunii martie a acestui an. Vodafone este cel mai mare grup de telecomunicatii mobile din lume, cu divizii in 25 de tari si retele partenere in alte 38 de tari. oferind servicii catre 206,4 milioane de clienti din intreaga lume.