Comisia Europeana a formulat si transmis o pozitie oficiala legata de modalitatea Ministerului Economiei si Finantelor de a calcula taxa auto, informeaza Newsin, citand surse guvernamentale. Raspunsul contine observatii suplimentare asupra formulei de calcul astfel incat este de asteptat ca in cel mai scurt timp MEF sa faca declaratii oficiale in acest sens.

Contactat de HotNews.ro, purtatorul de cuvant al Comisarului European pentru Taxe si Impozite, Laszlo Kovacs, a refuzat sa confirme informatia oferita de oficialii romani.

"Autoritatile de la Bucuresti vor intra, in scurt timp, in posesia raspunsului care contine precizari suplimentare ale Comisiei la formula de calcul si, prin urmare, vor continua negocierile cu reprezentantii CE pe aceasta tema", au mentionat sursele citate de Newsin.

Noua varianta de calcul a taxei de inmatriculare va intra in vigoare la 1 ianuarie 2008 sau la sase luni de la publicarea in Monitorul Oficial, dupa cum prevede Codul Fiscal, a declarat ministrul de resort, Varujan Vosganian.