Multifunctionalul aparat va oferi un timp de convorbire de pana la opt ore - cu trei mai mult decat era preconizat initial - sau sase ore de navigare pe internet, sau sapte ore de urmarit continut video, sau 24 de ore de redare audio. Aparatul asigura 250 de ore in mod stand-by.

Si partea exterioara a ecranului a fost schimbata, „din plastic in sticla de calitate optica, pentru a asigura un nivel mai inalt de rezistenta la zgariere, in beneficiul calitatii optice”.

„Cu opt ore timp de vorbire si 24 de ore de redare audio, durata de functionare a acumulatorului iPhone este mai mare decat a oricarui alt „telefon inteligent”, chiar mai mare decat a multor playere MP3”, a spus Jobs.

„Nu a mai existat vreodata un telefon ca iPhone si abia asteptam sa putem livra acest produs cu adevarat magic in mainile cumparatorilor, peste numai cateva zile”, a adaugat el.

Aceste „ajustari” pe ultima suta de metri vor alimenta speculatiile potrivit carora personalul Apple va avea enorm de mult de lucru pentru a se incadra in termenul fixat pentru lansare, 29 iunie.

Din cauza prioritatii acordate iPhone, un telefon construit pe uriasul succes al playerului sau audio/video iPod, Apple a amanat chiar si lansarea urmatoarei generatii a sistemului sau de operare.

Asteptat si de europeni

Data fiind fervoarea din jurul noului produs, imbunatatirile anuntate de Jobs sunt fara indoiala si un semn al enormelor presiuni asupra companiei de a se ridica dincolo de inaltimea propriilor sale standarde.

In pofida pretului deloc modest - incepand de la 499 de dolari - aproximativ 19 dintre cei peste 100 de milioane de posesori de telefoane mobile din Statele Unite sunt interesati sa cumpere un iPhone, arata un sondaj realizat de M:Metrics.

Si cu toate ca inca nu se stie exact cand vor incepe vanzarile si in Europa, aproximativ 7 milioane de britanici s-au declarat hotarati sa-si cumpere un astfel de aparat.

„iPhone nu este doar un subiect de conversatie in randul cunoscatorilor si pasionatilor de tehnologie”, a apreciat Mark Donovan, vicepresedinte al M:Metrics.

Integral in Evz