Politicienilor carora le-au fost atribuite case de la RAAPPS in urma cu mai multi ani si care refuza sa paraseasca locuintele, desi nu mai sint indreptatiti sa le ocupe, li s-au adaugat in ultimul an alti demnitari care au plecat din Guvern si care ar trebui sa elibereze casele.

Astfel, pe linga Joita Tanase (fost procuror general al Romaniei), Constantin Sava (fost secretar general al Senatului), Alexandru Farcas (fost secretar de stat in Ministerul Internelor), Georgiu Gingaras (fost ministru al Tineretului si Sportului), Vasile Nistor (fost secretar de stat pentru Dialog Social), Dumitru Pislaru (fost secretar de stat la Ministerul Culturii), Tudor Pantaru

(judecator), Constatin Liviu Cepoi (fost vicepresedinte al Agentiei Nationale pentru Sport), Ileana Vasile Ozunu (angajat MAI) sau Nicolae Gavrila (presedinte Centrocoop) au mai aparut pe lista locatarilor fara drept Vasile Blaga (fost ministru al Internelor), Alexandros Galiatatos (fost secretar de stat la Ministerul Transporturilor), Marian Avram (fost presedinte ANSV) sau Danut Apetrei (fost

secretar de stat la Ministerul Agriculturii). „Eu voi parasi locuinta la finalul acestei luni. Am beneficiat de clementa din partea RAAPPS, dar acum, ca sotia si copilul au terminat scoala, pot sa ma mut‘‘, a spus Danut Apetrei.

Tot in urma cu o jumatate de an trebuia sa paraseasca locuinta si fostul ministru al Internelor, dar Vasile Blaga nu se indura sa paraseasca vila cu opt camere din Strada Dumitru Orbesan care insa i-a fost atribuita doar pe durata exercitarii functiei. Fostul ministru nu a putut fi contactat, fiind plecat in strainatate.

Politicienii nu vor sa paraseasca casele acordate de RAAPPS pentru ca acestea sint plasate in zone foarte bune ale Capitalei, sint de regula vile sau apartamente spatioase si, in plus, chiriile percepute sint modice.

De curind, sumele platite de chiriasi au fost majorate, astfel incit s-a ajuns ca Vasile Blaga sa aiba una dintre cele mai mari chirii platite de locatarii Regiei, adica 1.866 de lei. Mult mai ieftin scapa actualul ministru al Apararii, Teodor Melescanu, platind o chirie de numai 354 de lei pentru locuinta sa din Strada Mihai Eminescu.

La rindul sau, Alexandru Farcas, impotriva caruia Regia a pornit actiunea de evacuare, are de platit lunar numai 245 de lei pentru o locuinta pe Strada Nicoale Racota. Fostul sef al Secretariatului General al Guvernului Serban Mihailescu plateste 1.055 de lei pentru chirie, iar Mircea Geoana - 660 de lei.

integral in Cotidianul