Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI) intentioneaza sa impuna companiei RCS&RDS un set de obligatii privind acordurile de interconectare a retelei sale de telefonie fixa cu alti operatori.

Dan Georgescu, presedintele ANRCTI, a declarat ca autoritatea a luat aceasta decizie din cauza numarului ridicat de plingeri ale operatorilor de telefonie impotriva RCS&RDS.

Tariful maxim de interconectare pe care il poate percepe RCS&RDS celorlalti furnizori care vor sa termine apeluri in reteaua sa este de 1,15 eurocenti. Tariful de interconectare reprezinta suma pe care o cere un operator de telefonie unui alt operator pentru a permite clientilor celui din urma sa sune in reteaua sa.

Romtelecom are un plafon mai scazut al tarifului de interconectare, de 0,88 de eurocenti in medie, a precizat Dan Georgescu.

Alexandrina Hirtan, vicepresedinte al ANRCTI, a precizat ca s-a ajuns la tariful de 1,15 eurocenti pe minut pentru RCS&RDS dupa ce au fost analizate tarifele percepute de companie unor alti operatori de talie mare. „RCS&RDS facea si discriminari, cerea mai mult unor companii decit altora, or, noi stim ca la interconectarea cu alti operatori costurile sint aceleasi.

Tariful cerut varia intre 1,15 eurocenti si sume de doua-trei ori mai mari“, a declarat Dan Georgescu. Sapte furnizori au depus plingere impotriva RCS&RDS, cerind ca aceasta sa fie obligata sa accepte negocieri pentru interconectare in reteaua sa.

integral in Cotidianul