Doua dintre fabricile detinute de Zaher Iskandarani in Timis au fost scoase de sub sechestru. Toata garantia recuperarii creantelor pe care omul de afaceri romano-sirian le are catre statul roman a fost transferata astfel de catre Tribunalul Bucuresti asupra unei singure fabrici, detinuta de acesta in Timisoara.

Este vorba despre Alchool Banat Industry, evaluata la 1.874.341 de lei, suma care nu acopera nici pe departe cuantumul prejudiciilor. In urma acestei decizii, doua dintre cele mai importante proprietati ale sirianului, fabricile din Sacalaz si Lenauheim, evaluate la zeci de milioane de euro, au devenit libere de sarcini si pot fi instrainate oricand.

Iskandarani a fost trimis in judecata, in data de 15 iunie 2006, intr-un dosar in care este acuzat de infractiuni privind operatiunile vamale cu utilaje de productie a tigaretelor si alcoolului, in afara antrepozitului fiscal, precum si ascunderea sursei impozabile.

Doar in acest dosar prejudiciul adus statului roman este de aproape doua milioane de lei noi. Cu cateva luni inainte, procurorii de la Parchetul instantei supreme au decis sa puna sechestru pe fabricile din judetul Timis controlate de Iskandarani, ca o garantie pentru recuperarea tuturor prejudiciilor pe care sirianul le-a provocat statului roman.

Integral in Romania Libera