Daca vrei sa te impusti cu colegii sau prietenii in cadru organizat, dar n-ai chef sa incasezi vreo bila cu vopsea in ochi sau sa te coci in combinezonul de paintball, solutia se numeste Laser Tag. Nu intamplator, trecerea Laser Tag-ului din domeniul militar in cel al entertainmentului s-a produs dupa enormul succes al filmului “Razboiul Stelelor”.

Aparut initial in centrele de pregatire ale armatei americane, jocul foloseste pe post de arme niste emitatoare in infrarosu, ale caror impulsuri sunt receptionate, in cazul unei “lovituri”, de senzorii de pe vestele purtate de combatanti.

Intreaga “batalie” e monitorizata de un computer, prin intermediul unor echipamente de emisie-receptie wireless, astfel incat la sfarsitul jocului se stie clar cine a “impuscat” pe cine si de cate ori.

In Europa exista deja circa 250 de arene Laser Tag, iar jocul devine tot mai popular. Prima arena din Romania, botezata LaserMaxx, s-a deschis recent la Bucuresti, si concureaza cu succes centrele de paintball.

Integral in Gandul