Compania Dyneff Franta, membra a Grupului Rompetrol, a anuntat ieri ca intentioneaza sa se extinda in Franta si Spania prin concesionarea in urmatorii ani a unui numar de aproximativ o suta de benzinarii pe autostrazi.

"Compania Dyneff are o «fizionomie» care ii permite sa joace un rol important, de crestere, pe piata franceza", afirma Laurent Sancier, noul director general al societatii franceze.

In varsta de 52 de ani, acesta a preluat conducerea companiei Dyneff dupa ce anterior detinuse functia de director general pe zona de retail a companiei Shell, pentru Franta si Benelux.

"Trebuie sa tinem cont ca unii dintre operatorii majori se retrag de pe piata distributiei, axandu-se pe principala lor activitate: explorare-productie, lasand distributia unor companii independente de talia Dyneff", a mai spus Laurent Sancier.

Compania detine in prezent o cota importanta a pietei de distributie de carburanti in partea de sud a Frantei.

Inca 10 statii

Strategia pentru acest an prevede deschiderea unui numar de 10 benzinarii sub marca Rompetrol in Franta. Dyneff este prima companie din aria Languedoc-Roussillon, cu o cifra de afaceri de 2,3 miliarde de euro in anul 2006, acoperind 22% din piata de distributie a carburantilor in partea de sud a Frantei si 4% la nivel national.

Dyneff comercializeaza putin peste 2.800.000 de metri cubi din produsele petroliere anual, prin intermediul unei retele constituite din 185 de benzinarii Dyneff (din care 7 benzinarii pe autostrazi), 15 filiale de distributie (din care 4 in Spania) si 27 de puncte de depozitare care reprezinta mai mult de 400.000 de metri cubi.

La randul sau, grupul Rompetrol N.V. (TRG) este una dintre primele 25 de companii multinationale petroliere din Uniunea Europeana dupa venituri.

Integral in Romania libera