Victor Faur, din Arad, este acuzat de infractiuni informatice, iar in SUA au fost formulate zece capete de acuzare. Autoritatile americane n-au stiut despre cine este vorba pana cand tanarul aradean s-a dat de gol discutand pe internet cu prieteni si laudandu-se cum a reusit sa-i loveasca pe cei de la NASA.

Potrivit procurorilor DIICOT, in perioada noiembrie 2005 - septembrie 2006, Victor Faur a facut o bresa in sistemele informatice ale agentiilor americane National Aeronautics and Space Administration (NASA) - Jet Propulsion Laboratory (JPL), Goddard Space Flight Center (GSFC), US Departament of Navy si US Departament of Energy (DoE), utilizand numele de utilizator si parolele

apartinand personalului autorizat ori legaturile securizate ale acestor servere in retea.

Aradeanul a instalat IRC-uri in serverele NASA

Anchetatorii au stabilit ca, odata intrat in sistemul informatic vizat, aradeanul a descarcat pe acesta aplicatii software pe care ulterior le-a instalat si configurat pentru crearea unor canale de comunicare tip IRC (Internet relay chat) ori pentru obtinerea drepturilor de acces, mai departe, in alte sisteme informatice din retea.

Urmare acestor actiuni hackerul a modificat fara drept datele informatice care constituie structura de directoare, fisiere etc. a sistemului de operare, in care, in prealabil, obtinuse acces neautorizat.

Autoritatile romane au demarat ancheta ca urmare a plangerii depuse de NASA si, ulterior, de catre Departamentul de Energie si Departamentul Marinei Statelor Unite.

Integral in Gardianul