Omul de afaceri Cristian Tantareanu, creatorul "Paradisului Verde", si-a vandut vila din Corbeanca pentru 3,5 milioane de euro firmei Privileg Catering. Compania care a achizitionat proprietatea o va folosi tot pentru organizarea de evenimente.

Tranzactia a fost intermediata de catre site-ul specializat in vanzarea de locuinte magazinuldecase.ro, care a anuntat la inceputul lunii aprilie ca omul de afaceri si-a listat spre vanzare vila din Corbeanca. Vanzarea vilei lui Tantareanu a realizat un nou record pe piata imobiliara, fiind cel mai mare pret obtinut pe o vila.

Anul trecut, compania de consultanta imobiliara Eurisko a intermediat cea mai mare tranzactie, in valoare de 2 milioane de euro si reprezenta vanzarea unui apartament de 500 de metri patrati situat in cartierul Primaverii, din Bucuresti.

"Anuntul de vanzare al vilei din Corbeanca a fost vizionat de peste 3.500 de ori pe parcursul acestor trei luni, si astazi s-a perfectat vanzarea.

Principalul avantaj pe care l-a avut Cristian Tantareanu prin magazinuldecase.ro a fost acela ca nu a fost nevoit sa-i primeasca pe cei interesati, sa vizioneze proprietatea", a declarat pentru Business Standard directorul general al site-ului magazi- nuldecase.ro, Matei Malos, intermediarul tranzactiei.

Potrivit acestuia, Tantareanu a decis sa isi vanda vila, pentru ca si-a dezvoltat un nou club in cadrul ansamblului Paradisul Verde din Corbeanca, pe care il va folosi in continuare, astfel ca vila sa nu mai era utilizata.

Compania Privileg Catering este detinuta de Calin si Anca Mitu. Anca Mitu este fosta cumnata a lui Codrut Seres, fostul ministru al economiei si comertului. Vila lui Cristian Tantareanu este dezvoltata pe un teren de 7.000 de metri patrati si cuprinde locuinte individuale de 550 de metri patrati, clubul de 760 de metri patrati si terase cu o suprafata de 360 de metri patrati.

Tranzactia casei de la Corbeanca reprezinta aproximativ 8% din valoarea tranzactiilor efectuate prin site-ul magazinuldecase.ro, acestea fiind estimate la 37 milioane de euro.

de Alexandru Urzica

integral in Bussines Standard