Vodafone se afla in negocieri cu Apple pentru a lansa in Europa cel mai asteptat telefon mobil din lume, iPhone, conform revistei olandeze „Bright“, citata de Reuters. Negocierile depind, in mare masura, de sumele cu care ar urma sa fie subventionat telefonul si de volumul garantiilor oferite de Vodafone.

Apple a cerut, conform revistei „Bright“, un volum garantat de vinzari pentru iPhone, iar Vodafone nu doreste sa ofere aceasta garantie. De asemenea, Vodafone ar dori sa aiba o mai mare libertate asupra subventionarii telefonului si nu ar vrea ca Apple sa aiba control asupra pretului de vinzare a acestuia.

Compania Vodafone a fost, de mult timp, in atentia analistilor pietei de telecomunicatii, care o „dadeau“ drept partener evident pentru Apple, in ceea ce priveste aducerea iPhone in Europa. Deutsche Telekom a fost mentionata, de asemenea, drept posibil competitor.

„Bright“ mai spune ca si compania Orange, detinuta de France Telecom,s-a aflat in competitie pentru a aduce iPhone in Europa, dar ca Apple ar avea o preferinta pentru Vodafone. Contactate de Cotidianul, companiile Vodafone si Orange au refuzat sa comenteze pe tema iPhone.

integral in Cotidianul