PD ar castiga alegerile anticipate si pe cele europarlamentare cu un procent de 43%, arata un sondaj CURS, relateaza NewsIn. Pe locul al doilea se situeaza, la europarlamentare, PNL, cu 12%, iar la alegerile anticipate PSD, cu 19%. Potrivit studiului, daca duminica viitoare ar avea loc alegeri PLD, PC, PNTCD si PIN ar ramane in afara legislativului, pentru ca ar obtine sub 5%.

In privinta alegerile pentru Parlamentul european, sondajul arata ca PD este urmat de PNL cu 12 procente, si PSD cu 10 la suta. Doar 8 la suta dintre romani ar vota cu PNG, iar 5 la suta cu PRM si UDMR. Sub pragul electoral se situeaza PLD, PNTCD, PC si Partidul Initiativa Nationala.

Daca duminica viitoare ar avea loc alegeri anticipate, PD ar aduna 43 la suta din optiunile romanilor, urmat de PSD cu 19 procente, PNL cu 11 si PNG cu 7 la suta. Partidul Romania Mare ar totaliza 6 procente iar UDMR 5. Potrivit sondajului CURS, si in cazul alegerilor anticipate PLD, PC, PNTCD si PIN ar ramane in afara legislativului.

Sondajul CURS a fost realizat in perioada 1-15 iunie, pe un esantion de 1100 de persoane si are o marja de eroare de +-3 la suta.

PD favorita si in sondajul INSOMAR

PD este favorita si intr-un sondaj realizat de INSOMAR, citat de TVR. Daca maine ar fi alegeri anticipate PD ar obtine 47%, PSD 18% iar PNL 13%. PNG si PRM ar urma sa primeasca cate 6% din optiunile electoratului.

59% din cei chestionati au raspuns ca sunt foarte multumiti sau destul de multumiti de activitatea presedintelui Train Basescu, in timp ce 41% s-au declarat destul de nemultumiti sau foarte nemultumiti.

Guvernul, in schimb, are o imagine proasta - 70 la suta dintre cei chestionati si-au exprimat neincrederea in Cabinetul Tariceanu II. Activitatea desfasurata de premierul Calin Popescu Tariceanu a fost apreciata de doar 20% dintre cei chestionati.

Potrivit sondajului INSOMAR, UDMR, PLD, PC, PNTCD si Forta Democrata ar ramane in afara legislativului.

Sondajul INSOMAR a fost realizat in perioada 20-25 iunie, pe un esantion de 1330 de persoane si are o marja de eroare de +-2,7%.