"Piata inregistreaza cresteri de circa 30 la suta pe an, si cred ca aceasta evolutie se va mentine si in acest an.

Este un lucru normal, avand in vedere dezvoltarea segmentului medical privat si faptului ca romanii au inceput sa prefer cabinetele medicale, care au dotari de ultima generatie", a declarat directorul de vanzari al TBI Leasing, Laurentiu Levandovschi.

La ora actuala unele banci si societati de leasing ofera produse bancare pentru medici, in special pentru achizitia de echipamente medicale, cat si credite individiuale, credite imobiliare pentru segmentul medical si leasing auto pentru achizitia de ambulante.

Medicii pot primi credite cu avans zero, dobanzi variabile, de in medie de opt la suta, si cu perioada de rambursare destul de mare, de circa cinci ani, societatile bancare si financiare tinand seama de perspectivele de dezvoltare ale segmentului.

"Datorita dezvoltarii segmentului imobiliar, majoritatea societatilor de leasing ofera credite avantajoase si pentru inceperea unei afaceri in domeniu", a declarat directorul de marketing Libra Bank, Andreea Poida.

Din cauza stagnarii leasingului auto pe fondul scaderii vanzarilor ca urmare a introducerii taxei de inmatriculare, ponderea leasingului bancar si a echipamentelor in portofoliul societatilor de leasing este de asteptat sa creasca.

Integral in Smart Financial