Nu vom face rabat la calitate, din contra, sporim calitatea finisajelor si constructiei“, spune Alin Negulescu, director de vinzari la Baneasa Rezidential.

Vor fi la vinzare si studiouri. „Pina in momentul de fata nu am avut acest tip de apartament. Avem insa cerere, in special din partea familiilor ai caror copii ajung la virsta de 18 ani si au nevoie de o astfel de locuinta sau din partea clientilor care au un parinte in intretinere, pe care doresc sa-l stie aproape.

In conditiile in care am constatat ca exista cerere s-a decis ca 5% dintre cele 600 de apartamente care vor fi disponibile in aceasta faza sa fie garsoniere“, mai spune Negulescu. Unele familii vor astfel de locuinte pentru a avea aproape menajera sau bona.

In afara de studiouri vor mai fi apartamente cu un dormitor, doua dormitoare, iar ponderea celor cu trei dormitoare va fi mai mica decit in prima faza a proiectului. „Vor fi mai ales locuinte cu doua dormitoare, deoarece piata cere acest tip de apartamente. Vor fi cam 55% din aceasta faza. La ultimul etaj vor fi penthouse-uri.

Vom avea unul sau doua locuri de parcare pentru un apartament“, afirma Negulescu. Suprafetele construite ale locuintelor vor fi intre 55 si 140 mp pentru apartamente si de la 260 pina la 440 mp pentru un penthouse.

S-a stabilit si publicul-tinta. „Pentru cele pe care le vom vinde incercam sa coborim bariera undeva la un nivel de virsta de 25-45 de ani, cu venituri pe familie de 2.500 de euro“, afirma Negulescu. Cele 227 de apartamente din prima faza s-au vindut. Cel mai ieftin s-au dat in 2005 cu 170.000 de euro, pentru ca in 2007 pretul sa ajunga la 250.000 de euro, fara TVA.

Proiectul Baneasa e o investitie de circa 1,2 miliarde de euro, cea mai mare investitie imobiliara anuntata pina acum in Romania. Urmatoarea investitie, din punctul de vedere al sumei, a fost anuntata de compania spaniola Fadesa, care va aloca 1,05 miliarde de euro pentru mai multe proiecte.

Integral in Cotidianul