Circa 63.000 de persoane i-au adus un omagiu printesei Diana participand la un concert-maraton organizat pe stadionul Wembley din Londra unde au cantat artistii preferati ai fostei printese de Wales. Spectacolul de mare amploare a fost organizat de fiii sai William si Harry, in ziua in care mama lor ar fi implinit 46 de ani.

Ei au vrut sa marcheze astfel 10 ani de la disparitia printesei inimilor intr-un accident de masina in tunelul Alma din Paris in august 1997. Concertul a fost transmis in direct in 140 de tari si a fost urmarit de 500 de milioane de telespectatori.

Printii Harry si William au deschis evenimentul cu un „Buna ziua, Wembley!", pe un stadion scaldat de soare dupa mai multe zile de ploaie.

"Acest eveniment are tot ceea ce mama noastra a iubit in viata: muzica, dansul, actiunile caritabile, familia si prietenii sai”, a explicat printul William, in varsta de 25 de ani.

Printre artistii care au cantat in memoria printesei au fost Elton John, Duran Duran, Rod Stewart, Status Quo, Tom Jones, James Morrison, rapperii americani Kanye West, Natasha Bedingfield, Bryan Ferry si Joss Stone, grupul american de rock Orson si formatia britanica pop The Feeling, precum si trupa Take That.

Elton John a incheiat seara spectacolului cu piesa "Candle in the Wind", pe care acesta a interpretat-o la inmormantarea printesei.

Biletele la acest concert s-au vandut ca painea calda. Primele au fost puse in vanzare in decembrie anul trecut si s-au epuizat in 20 de minute.

In tribune s-au aflat printesele Eugene si Beatrice, fiicele printului Andrew, Kate Middleton, fosta prietena a lui William, impreuna cu familia sa si Chelsy Davy, prietena printului Harry. De asemenea au mai fost prezenti contele Charles Spencer, fratele Dianei impreuna cu surorile Sarah McCorquodale si Jane Fellowes.

450 de politisti au asigurat ordinea la concert caci masurile de securitate au fost sporite in urma celor trei atentate esuate de la Londra si Glasgow.

Printesa Diana si-a pierdut viata impreuna cu prietenul ei Dodi al-Fayed intr-un accident de masina in tunelul Alma din Paris in 31 august 1997. Ea se casatorise cu mostenitorul coroanei britanice, printul Charles, in 1981 de care s-a despartit in 1992.