Apple Inc. a vandut aproximativ 525.000 de telefoane iPhone prin intermediul magazinelor Apple si AT&T in primul weekend de la lansarea acestui telefon care a avut loc la data de 29 iunie a acestui an, potrivit unui raport, aparut in editia de luni a cotidianului Los Angeles Times, informeaza Reuters.

Conform unei surse din piata, citata de Reuters, aproximativ 2% dintre cumparatori au intampinat probleme cu activarea contului iPhone.

Jumatate din magazinele Apple aflate pe coasta de vest a Americii au ramas fara dispozitive inca din prima zi, titreaza cotidianul Los Angeles Times, citand o analiza realizata de catre Trip Chowdhry, analist in cadrul companiei de cercetare Global Equities Research din San Francisco.

Analistii companiei Piper Jaffray au estimat, de asemenea, ca in primul weekend de la lansare vor fi comercializate aproximativ 500.000 de dispozitive iPhone, mai informeaza Reuters, citand cnet.com.

IPhone, care combina functiile oferite de un telefon, un browser Web si un player audio/video, a inceput sa fie comercializat de vinerea trecuta, la preturi cuprinse intre 500 si 600 dolari, in functie de memorie.

O sursa din piata, care a preferat sa-si pastreze anonimatul, a declarat duminica pentru Reuters, ca aproximativ 2% dintre cumparatori au avut anumite probleme cu activarea telefoanelor iPhone.

Michael Coe, purtatorul de cuvant al AT&T, a declarat ca majoritatea celor care au cumparat aceste dispozitive a reusit sa-si activeze telefoanele iPhone in circa 5-8 minute, relateaza Associated Press.

AT&T considera ca problema a aparut ca urmare a supraincarcarii serverelor, datorita numarului mare de clienti care au incercat sa-si activeze noile telefoane in weekend.

Analistii din piata, citati de AP, sunt de parere ca astfel de lucruri nu sunt iesite din comun si ca vanzarile nu vor fi probabil afectate, daca plangerile vor fi rezolvate.