OTP Leasing Romania este in faza finala de pregatire a operatiunilor de intrare pe piata autohtona de profil, urmand sa ofere produse de leasing auto, de echipamente si imobiliar, se arata intr-un comunicat al institutiei financiare.

“Obiectivul nostru este acela de a deveni unul dintre primii zece jucatori din piata de leasing din Romania, dupa primii doi ani de activitate”, a declarat Mircea Dihel, director general OTP Leasing Romania.

Actionarii majoritari ai OTP Leasing Romania IFN sunt Merkantil Bank Ungaria, parte a Merkantil Group, care detine 70% din actiuni si OTP Bank Romania cu 30% din actiuni.

Merkantil Group, a carui activitatea principala consta in finantari auto pentru dealeri si cumparatori, finantarea bunurilor de capital, leasing imobiliar, este membru al OTP Group.

Cu sediul central in Ungaria, OTP Bank Group opereaza prin subsidiarele sale din Muntenegru, Croatia, Bulgaria, Rusia, Ukraina, Slovacia, Serbia si Romania.

OTP Bank Romania a inregistrat in 2006 o pierdere de 35,3 milioane lei, cu 23% mai mare decat cea din anul anterior. OTP Bank Romania a atins in decembrie 2006 o cota de piata de 2,13% pe segmentul retail, bazata pe cresterea creditelor ipotecare.