Dupa prima sa expozitie personala in Marea Britanie la Yujiro Gallery, cu sprijinul Institutului Cultural Roman din Londra, Lia Perjovschi participa in expozitia de grup Learn to Read de la Tate Modern.

Expozitia prezinta 29 de artisti ce investigheaza modalitatile de articulare a limbajului prin repetitii, intreruperi, interpretari si traduceri, cu referinte la practica Dada, Fluxus si arta conceptuala, informeaza ICR.

Participanti: Saadane Afif, John Baldessari, Robert Barry, Carol Bove, Peter Coffin, Annelise Coste, Shannon Ebner, Simon Evans, Mario Garcia Torres, Graham Gillmore, Mauricio Guillen, Kevin Hutcheson, Bethan Huws, J?lius Koller, Christopher Knowles, Friedrich Kunath, Glenn Ligon, Maria Lindberg, Kris Martin, Jonathan Monk, Lia Perjovschi, Philippe Parreno, Kirsten Pieroth, Damien Roach,

Vittorio Santoro, David Shrigley, Frances Stark, Sue Tompkins, si Jordan Wolfson.

De aproape 20 de ani, Lia Perjovschi recupereaza, arhiveaza si disemineaza informatii din arii de interes inaccesibile in Romania pana in 1989. Ideile si insemnarile sale au forma unor diagrame arborescente, cu ramificatii si conexiuni intre arii diverse de cunoastere, precum istorie, istoria si teoria artei, politica si limbaj. Pentru Lia nu conteaza daca acestea sunt numite arta sau nu. Ceea ce o intereseaza este cine si cum intra in arhiva istoriei.

Learn to Read este cea mai recenta expozitie din seria de la Level 2 Gallery dedicata tendintelor noi in arta contemporana internationala. Expozitia este sprijinita de Institutul Cultural Roman din Londra, Cultures France si Pro Helvetia.