Grupul Generali a depus la Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) documentele necesare autorizarii unei societati de gestionare a pensiilor private obligatorii - Generali Fond de Pensii, se arata intr-un comunicat al institutiei financiare.

Potrivit reprezentantilor companiei, Generali Fond de Pensii si-a propus sa atraga peste 300.000 de participanti, ceea ce inseamna o cota de piata de aproximativ 12%.

Conform unui studiu realizat de catre Comisia Nationala de Prognoza (CNP), la cererea Guvernului, se estimeaza ca numarul angajatilor care vor adera la un fond de pensii obligatorii va fi de 2,7 milioane in 2008, urmand sa ajunga la circa 4,7 milioane in 2020.

Programul reformei pensiilor private din Romania prevede ca, incepand de la 1 august si pana la finele lunii noiembrie, salariatii cu varste de pana la 35 de ani vor fi obligati sa adere la un fond de pensii, administrat privat.

Angajatii cu varste cuprinse intre 35 - 45 de ani pot opta pentru un fond de pensii oricand, pana la implinirea varstei de 45 de ani, conform normelor emise de CSSPP.

Angajatii care, pana la finele lunii noiembrie nu vor adera la un anumit fond de pensii private, vor fi distribuiti aleatoriu companiilor care vor activa pe aceasta piata.

Primele contributii pentru pensiile private vor fi colectate in luna ianuarie a anului 2008.

In primul an de activitate, 2% din contributia totala de 9,5% pentru asigurarile sociale pe care o plateste fiecare angajat va ajunge in administrare privata. Procentul va creste cu cate o jumatate de punct procentual anual, pana la atingerea valorii de 6% aplicate venitului lunar brut, intr-un interval de 8 ani.

Generali Asigurari este parte a grupului international Generali si activeaza pe piata romaneasca din anul 1835, cu o intrerupere in perioada comunista. Reteaua teritoriala a Generali Asigurari este compusa din 76 de agentii si puncte de lucru, iar portofoliul companiei include toate tipurile de asigurari.