Rompetrol Downstream, companie membra a Grupului Rompetrol, a anuntat luni deschiderea primei benzinarii in orasul Odorheiul Secuiesc (jud. Harghita), valoarea investiei fiind de circa 720 de mii de dolari, se arata intr-un comunicat de presa al companiei. Recenta lansare face parte din strategia companiei care in acest an vizeaza expansiunea retelei de benzinarii si in judetele limitrofe.

Potrivit informatiilor companiei, divizia de retail a Rompetrol detine in judetele limitrofe Harghitei un numar de 49 de statii: 10 in judetul Mures, 7 in Covasna, 12 in Brasov, 5 in Bacau, 5 in Suceava si 8 in judetul Neamt.

“Intentionam ca pana la sfarsitul acestui an sa dezvoltam mai multe proiecte de loializare a clientilor si sa dezvoltam reteaua de statii si in zonele mai putin accesibile”, a declarat Dan Rosu, director general al Rompetrol Downstream.

Benzinaria din Odorheiul Secuiesc este situata pe strada Rakoczi Ferentz nr.32, avand patru pompe duble. Numarul total al punctelor de distributie a carburantilor Rompetrol in judetul Harghita a ajuns, astfel, la 9 unitati: 2 statii proprii la Odorheiul Secuiesc si Miercurea Ciuc si alte 7 statii mobile Expres in mai multe localitati rurale din judet.

Rompetrol Downstream va deschide inca 4 statii Expres in judetul Harghita pana la sfarsitul acestui an.

In prezent Rompetrol Downstream opereaza aproximativ 350 de statii - proprii, Partener si Expres, si cele 6 depozite preluate anul acesta de la Rom Oil.