Va spuneam eu la un moment dat cat de usor este, dintr-un anumit punct de vedere, sa fii analist politic in Romania. Viata noastra politica se roteste in cerc; analiza sau chiar simpla stire care e buna la un moment dat are toate sansele sa poata fi ulterior copiata, pur si simplu, pentru ca descrie situatia la fel de bine.

Stirea de pe NewsIn, preluata de Cotidianul si Realitatea TV anunta ca proiectul de lege electorala, bazata pe acordul tripartit PSD, PNL si PD, intampina probleme serioase in Comisia de resort; atat de serioase incat liberalul Voicu a amenintat cu desfiintarea comisiei. Eroul spectacolului de azi din comisie a fost reprezentantul PSD, dl Stanciu:

Desi PNL, PSD si PD au ajuns la un acord politic in baza caruia si-a asumat proiectul de lege al Asociatiei ProDemocratia, deputatul pesedist Anghel Stanciu a sustinut ca el doreste sa isi promoveze propria propunere legislativa care priveste votul preferential pe lista si ca nimeni nu-i poate nega dreptul la initiativa.

(...)

Stanciu a continuat insa sa pledeze in favorea discutarii celor aproape 20 de propuneri legislative care a fost depuse in timp pe tema amendarii legislatiei electorale.

Mai mult, pentru a tergiversa si mai mult dezbaterile, el a cerut comisiei ca initiatorii sa fie invitati sa isi expuna punctele de vedere si chiar sa li se puna la dispozitie mijloacele tehnice necesare unor expuneri pe larg a proiectelor respective, inclusiv instalarea unui ecran pentru proiectii.

Iata articolul pe care il scriam in urma cu un an. A ramas la fel de actualitate.

Dezbate pe blogul lui Doc