Incepind de ieri, Alpha Bank Romania ofera depozite cu dobinzi variabile crescator. Alpha Progressive sint depozite la termen ce pot fi constituite in lei sau in euro, pe o perioada de 6 sau 12 luni. Dobinda creste lunar si se transfera in contul curent, astfel incit clientii pot beneficia, atunci cind au nevoie, de dobinda acumulata pina la momentul lichidarii depozitului.

In functie de valuta, suma minima de constituire a acestui depozit este de 1.000 de lei, respectiv 500 de euro. Pentru depozitele pe un an in lei, dobinda creste de la 5% pe an in prima luna la 12,5% pe an in ultima luna. Pentru cele in euro, dobinda merge de la 2 la 6,5%. Pentru un depozit pe sase luni in lei, dobinda variaza intre 5,5 si 10%, in timp ce pentru euro creste de la 2,5 la 5,5%.

Pe piata bancara din Romania mai exista alte cinci institutii de credit care ofera produse similare depozitului Progressive. Bancpost ofera depozitul Pas cu Pas, care se poate constitui pentru o suma minima de 400 de lei, euro sau dolari in functie de alegerea fiecaruia. La euro dobinda merge de la 2,5 la 5,5%, in timp ce pentru lei merge de la 4 la 10%.

Dobinda este ajustata, ca si la Alpha Bank, in fiecare luna. Banca Carpatica are o dobinda variabila, insa dupa alte criterii. Un depozit cu dobinda progresiva mai au si BRD, CR Firenze si ProCredit.

integral in Cotidianul