Bursa de Valori Bucuresti inchide prima jumatate a anului cu o apreciere de peste 30%. Acesta este randamentul indicelui general al pietei BET-C pe primele sase luni.

In acest interval, cea mai buna crestere au avut-o actiunile Electroputere, care s-au apreciat cu peste 500%. Perdanta primei jumatati a anului a fost Petrom, care s-a depreciat in aceasta perioada cu peste 6%, fiind printre putinele titluri de la BVB care au mers pe pierdere.

In primele sase luni ale anului, indicele celor mai lichide 10 actiuni s-a apreciat cu 20%, BET-C a urcat cu 30,5%, iar indicele societatilor de investitii a castigat 38,7%.

BET s-a apreciat cel mai putin in aceasta perioada, semn ca investitorii nu mai sunt asa atrasi de catre titlurile lichide. Cele doua societati reprezentative din sectorul petrolier au fost dezamagirea primei jumatati a anului. Rompetrol a inregistrat o usoara crestere de 2,8%, in timp ce Petrom a iesit pe pierdere.

Cei care au mizat pe titlurile SNP au inregistrat o scadere de peste 6% fata de finele anului trecut.

La polul opus s-au aflat titlurile bancare si cele financiare, care au avut o evolutie extrem de buna in primul semestru. In sectorul bancar, BRD a avut de departe cel mai bun randament de peste 51%.

integral in Romania Libera