Castelul Bran a fost scos la licitatie luni de catre Dominic Habsburg, a anuntat o companie americana de investitii, informeaza Associated Press receptionata de Rompres.

Castelul este de vanzare ''pentru cumparatorul potrivit si in circumstantele potrivite'', a declarat Michael Gardner, presedinte al companiei Baytree Capital care il reprezinta pe Dominic Habsburg, mostenitorul castelului.

'Membrii familiei Habsburg nu vor deveni organizatori de muzee'', a mai sustinut el facand referire la angajamentul luat de Dominic Habsburg privind mentinerea castelului ca muzeu pana in anul 2009. Totusi, conform lui Michael Gardner, Dominic Habsburg va vinde castelul Bran unui cumparator ''care va sti sa trateze cu respectul cuvenit aceasta proprietate si istoria ei''.

Castelul Bran, cunoscut - potrivit agentiei americane - si sub numele de ''castelul lui Dracula'' pentru legatura sa cu fostul domnitor valah Vlad Tepes care l-a inspirat pe Bram Stoker in creionarea personajului ''Dracula'' in romanul cu acelasi nume, a fost confiscat in 1948 de autoritatile comuniste si retrocedat in luna mai 2006 lui Dominic Habsburg, arhitect din North Salem, New York, urmas al printesei Ileana.

integral in Romania Libera