Marko Bela si-a inaintat, marti, demisia din functia de vicepremier, asa cum anuntatase in urma cu cateva saptamani. In cadrul unei conferinte de presa, liderul UDMR a tinut sa precizeze ca "in mandatul sau a facut lucruri importante pentru tara", completand ca a contribuit la aderarea Romaniei la Uniunea Europeana.

Marko Bela a renuntat la functia de vicepremier pentru a se dedica in exclusivitate celei de presedinte al UDMR.

In cadrul unei conferinte de presa, Marko Bela a precizat ca "demisia nu se datoreaza unei insatisfactii privind activitatea mea in Guvern si nu este un avertisment sau un vot de blam. UDMR ramane la guvernare''.

Cabinetul Tariceanu a ramas fara vicepremieri

Dupa doi ani si jumatate, cabinetul Tariceanu nu mai are nici un vicepremier in functie, desi initial existau trei asemenea posturi. Marko Bela a fost numit ministru de stat pentru coordonarea activitatilor din domeniul culturii, invatamantului si integrarii europene in decembrie 2004.

Atunci a fost numit si George Copos in functia de ministru de stat pentru coordonarea activitatilor din domeniile mediului de afaceri si intreprinderilor mici si mijlocii. In iunie 2006 a demisionat si a fost inlocuit de Bogdan Pascu, care a renuntat la mandat in decembrie 2006, dupa ce Partidul Conservator a iesit de la guvernare. Ulterior functia a fost desfiintata.

Si Adriean Videanu, din partea PD, a devenit ministru de stat pentru coordonarea activitatilor din domeniul economic, dar a renuntat pentru a candida la functia de primar general al Capitalei. Lui Videanu i-au succedat in functie Gheorghe Seculici si Gheorghe Pogea. Ulterior si aceasta functie a fost desfiintata.