Rezervele valutare ale Bancii Nationale a Romaniei se situau la finele lunii iunie la nivelul de 22 miliarde de euro, in crestere cu 62,1 milioane de euro fata de luna anterioara, potrivit datelor bancii centrale. Majorarea rezervelor se datoreaza unor intrari de 691,9 milioane de euro, in timp ce iesirile au totalizat 629,8 milioane de euro.

Intrarile au reprezentat venituri din administrarea rezervei internationale, modificarea rezervelor minime in valuta constituite de bancile comerciale.

In acelasi timp, iesirile au fost reprezentate de plati, rate si dobanzi scadente la datoria publica externa directa si garantata de Ministerul Finantelor, modificarea rezervelor minime in valuta constituite de bancile comerciale, comisioane bancare.

Rezerva de aur s-a mentinut la 104,7 tone. In conditiile evolutiilor preturilor internationale, valoarea acesteia s-a redus la 1,62 miliarde de euro, ceea ce face ca rezervele internationale ale Bancii Nationale a Romaniei, valute plus aur, sa se situeze la peste 23,62 miliarde de euro.

Pana la sfarsitul anului 2007, platile scadente in contul datoriei publice externe directe si garantate de Ministerul Finantelor insumeaza 480 milioane euro.