Reprezentantii Uniunii Europene au creat un clip „fierbinte” cu scopul de a promova filmul european. Clipul cu pricina a iscat o serie de controverse din cauza continutului sau, considerat de unii "mai putin ortodox".

Oficialii UE sustin difuzarea videoclipului, motivand ca demersul se inscrie in principiul libertatii de expresie promovat de Bruxelles, noteaza EUObserver.

Vezi clipul

Clipul contine mai multe scene erotice din mai multe filme realizate in Europa. Numit "Cinefilii vor iubi asta!", clipul arata diferite cupluri in timp ce fac dragoste si se termina cu apelul: "Let's come together" (un mesaj cu conotatii sexuale in limba engleza).

Spotul publicitar este primul astfel de material dintr-o serie de patru care vor rula in cinematografele din Europa pentru a promova fondul european MEDIA, care distribuie productii cinematografice europene la nivelul statelor comunitare.

Unii vizitatori s-au aratat revoltati de film, considerandu-l obscen, in timp ce altii au fost de-a dreptul incantati de ideea oficialilor UE. Cu toate aceste controverse, filmul european a avut parte de cea mai mare promovare prin intermediul YouTube, dupa ce clipul a fost accesat de 20.000 de utilizatori zilnic.

Martin Selmayr, purtatorul de cuvant al Comisiei Europene pe probleme de media, a declarat ca a primit numeroase plangeri din partea polonezilor care s-au declarat revoltati de o scena erotica unde sunt prezentati doi homosexuali.

"UE crede in libertatea de expresie si in creativitatea artistica si nu este indoctrinata religios", a declarat acesta, citat de EUObserver. EL a precizat ca scenele prezentate in videoclip sunt preluate din filme premiate si ca Executivul european este mandru de bogata mostenire cinematogafica.